בצק לפוקצה בטאבון

אם יש קונצנזוס קולינרי אחד המקובל כמעט על כל אדם בעולם זה האהבה ללחמים ומאפים על שלל גווניהם. בצקים הם תמיד טעימים, לכל מי שאוכל אותם, ולכן יש לנו היום המון אופציות בדמות לחמי מחמצת, לחמי שאור, והמון סוגים של תוספות על לחמים. אם צריך לחשוב על האופציה הפופולרית יותר דווקא במסעדות, הרי שמדובר על פוקצ'ה. פוקצ'ה הוא לחם איטלקי שטוח, עם שמרים, סוכר והרבה שמן זית באופן יחסי, אשר נאפה בצורה המסורתית על טאבון או על אש גבוהה. אולם גם הכנת בצק לפוקצה בטאבון ביתי, היא משימה אפשרית בהחלט ובשורות הבאות נסביר איך לבצע אותה וליהנות מהתוצרים הטעימים ביותר.

 

פוקצ'ות בטאבון – רעיון מעורר תיאבון

ההכנה של בצק עבור פוקצה בטאבון היא די פשוטה, אך האתגר הוא דווקא לפני ההכנסה לטאבון ובזמן האפייה. האפייה היא קצרה מאוד, אך גם צריך לדעת היכן לנקב את הבצק כדי להוציא ממנו אוויר בזמן האפייה. מדובר בפינוק איכותי מאוד לתחילת כל ארוחה, ובמיוחד לארוחות איטלקיות מושקעות המלוות במטבלים וממרחים טובים ומנות ראשונות מושקעות. פוקצ'ות הן תוספת פחמימתית מרשימה ואלגנטית לכל ארוחה, וככזו היא עשתה עלייה לעסקי מזון רבים בארץ ובעולם כמו גם לשולחנות הביתיים.אף שפוקצות ניתנות להכנה גם בתנורים מסורתיים, אין דבר מענג יותר מלטעום פוקצ'ה בטאבון מבצק איכותי שנאפה בחום גבוה.

 

איך עושים בצק לפוקצ'ה?

בחיפוש אחר מתכון לפוקצ ה בטאבון תראו שמדובר בהליך קצר ונוח, המתאים לכל אחד. בסה"כ, כל מה שאתם צריכים זה קצת קמח, כך של שמרים יבשים, כפית סוכר, כוס וקצת של מים חמימים, 3 כפות שמן זית וכפית מלח. בנקודה הזו, כאמור, מתחיל האתגר. ככל שיהיה לכם מכשיר איכותי יותר לחימום הפוקצ'ה, כך היא תצא טובה יותר. אין כמו טאבון טוב כדי לתת לפוקצ'ה מכת חום חזקה במיוחד, ותוציא אותה חמה ומוכנה לאכילה. בגלל שלמרבית האנשים אין טאבון, הפוקצ'ות לא יוצאות כמו במסעדה, אך זה בהחלט יכול להשתנות.

 

על טאבונים לשימוש ביתי, כבר שמעתם?

הטאבונים עושים בשנים האחרונות עלייה לבתים פרטיים. תחילה היה מדובר אך ורק בבתים עם חצר, אך כיום יש מגוון רחב של טאבונים שיכולים להתאים גם למרפסות ופרגולות, ואפילו למטבחים פשוטים. הטאבונים הקטנים יותר מתחברים לגז בצורה פשוטה, בעוד שלמי שיש מקום ועושה טאבון בחצר, אפשר גם להפעיל אותם על עץ או גחלים. הטאבונים נותנים ערך מוסף עצום למשתמשים, עם אפשרות לייצר מאפים ותבשילים שאי אפשר לעשות בתנור. הם נוחים מאוד לשימוש ולניקיון כיום, וכמובן, אפשר להזמין את ההתקנה שלהם בקלות ולקבל מוצר שהוא גם יעיל, וגם מאוד מרשים.

 

פוקצ'ה – המאפה המושלם לחובבי טאבונים בתחילת דרכם

אנשים רבים שמתחילים לעבוד עם טאבונים מחפשים תחילה מתכונים קלים ופשוטים. לכן, פוקצ ה בטאבון היא כל כך פופולארית עבור אנשים שרק עכשיו מגלים את העולם הזה. ערבוב קטן של כל החומרה, התפחה קלה, וקדימה לטאבון למספר שניות. הלחם תמיד יוצא טעים, ואין הרבה מקום לטעויות מבחינת המתכון, ולכן, אחרי פיזור של מלח גס ושמן זית מלמעלה, הפוקצ'ה מוכנה לאכילה ומהווה מנה ראשונה כיפית לכל סוג של ארוחה. הטאבון מגביר את הטעמים, משדרג את הבצק והופך את הפוקצ'ה למנה המפנקת והמרשימה שהיא, ולא לעוד סתם לחם.

 

איך טאבונים משדרגים את הפוקאצ'ות?

כאשר מכינים פוקצ ה בטאבון מתכון טוב הוא תמיד הכרחי. כאמור, יש את המתכון הבסיסי, אך יש עוד הרבה אפשרויות הנוגעות לכמויות ותוספות. יש אנשים שאוהבים להוסיף זיתים או עגבניות לבצק, ויש אנשים שאוהבים את המתכון הקלאסי. חשוב מאוד להיות עם ראש פתוח, להשקיע בבצק ובתוספות, ולאכול מנה שתגרום לכך לפעמים לשכוח מהמנה העיקרית. טאבונים הופכים את כל נושא האפייה להרבה יותר קל, אם כי צריך לדעת לקנות את הטאבון הנכון והמתאים ביותר לכם.

 

איפה מוצאים טאבונים איכותיים בישראל?

את הטאבונים הטובים ביותר בישראל אפשר למצוא בחנות מקור החום. תמיד חלמתם להתקין טאבון משלכם אצלכם במטבח הביתי? אצלנו תמצאו את כל הציוד האיכותי ביותר בתחום החימום, וזה כולל מנגלים, גרילים ומעשנות. אנו יודעים לספק מענה איכותי לכל סוג של צורך וכמובן גם לייעץ ולהתקין את הטאבונים על הצד הטוב ביותר. טאבון איכותי משדרג את היכולות הקולינריות של מי שמשתמש בו, והאמינו לנו, הפוקצ'ה היא רק ההתחלה, כשבהמשך, אפשר גם להגיע לפיצות ולתבשילים מורכבים ויוצאי דופן שרק בעלי טאבון איכותי יכולים להכין כמותם.

 

לפרטים נוספים על התקנת טאבון ביתי או מקצועי אצלכם במטבח – בקרו אותנו כאן!

 

דילוג לתוכן