בצק לפיצה בטאבון

אין כמעט אנשים שלא אוהבים בצק טוב, ולבטח פיצות. בניגוד להרבה מאכלים שהם נישתיים, כל אחד יכול ליהנות מפיצה טובה, עם גבינה איכותית ותוספות נהדרות. לכן, הרבה מאוד אנשים מגלים בשנים האחרונות את הטאבונים הביתיים, ומביאים אותם לחצר, למרפסת, לפרגולה ואפילו אל תוך המטבח. הטאבון הוא הכלי הטוב ביותר להכין בו פיצה, ואם תכינו בצק לפיצה בטאבון אשר יהיה מושלם, תוכלו ליהנות מתוצר טעים לא פחות מאשר בפיצריות המובילות. אז איך עושים זאת נכון? כל התשובות בשורות הבאות.

 

איך מכינים פיצה מושלמת בטאבון?

בצק פיצה לטאבון צריך להיות מאוד מדויק. בניגוד לבישול הרגיל, עולם האפייה הוא למעשה מדע כימי מדויק, וכדי להצליח, צריך לעשות הכל לפי הספר. עם זאת, גם בספרים לא תמיד יודעים לתת את התהליך המדויק, ולכן, שווה מאוד להתאמן ולהשקיע זמן בעולם הזה. אין שום ספק שאנשים שמתנסים בפעמים הראשונות, יטעו ויכינו פיצות טעימות, אך רגילות. עם קצת שנים של ניסיון, ואחרי הרבה ניסוי וטעייה, אפשר להגיע לתוצאות מרהיבות, שכמותן אפשר למצוא רק באיטליה. פיצה בטאבון שהיא חמה ורותחת, זה משהו שאי אפשר לעמוד בפניו.

 

מה הסוד לפיצה טובה בטאבון?

הרבה אנשים שמנסים למצוא מתכון לפיצה בטאבון יראו שהרשת מלאה באפשרויות. יש המון מתכונים שונים, שמתאימים ספציפית לטאבון, עם התחשבות במאפיינים של טאבונים, כולל אבן שמוט וטמפרטורה שיכולה להגיע גם ל- 400 מעלות. השאלה היא איך מגיעים לאותה נוסחה מדויקת, שתביא את הפיצה או הפוקצ'ה הטובה ביותר. ובכן, גם כאן, מדובר פשוט בניסיון. יש להכניס את הכמות המדויקת של הקמח והשמרים, לצד המים והשמן, ולתת לבצק לתפוח למשך לפחות 48 שעות. לאחר מכן, יש ללוש אותו כמו שצריך ולשים כמות מדויקת של רוטב עגבניות איכותי, לצד גבינות שנמסות בצורה נכונה, ותוספות איכותיות. רק ככה מגיעים לפיצה המושלמת.

 

איך טאבון ביתי משדרג את חווית האפייה?

טאבון ביתי מביא אליכם המון אפשרויות בתחום האפייה, אך גם בתחום הבישול. הטאבונים יודעים לתת מענה גם לתבשילים איכותיים ולבישול איטי וארוך. כאשר קונים טאבון, חשוב להתאים אותו לצרכים של הבית, כך שיש אנשים שמשתמשים בו לעיתים רחוקות ורק עושים מאפים קטנים, ויכולים להסתפק בטאבון קטן ונייד. עם זאת, יש אנשים שמתמקצעים בנושא, הולכים על אוכל מיוחד ומורכב, וצריכים טאבון גדול עם אבן שמוט וחומרי בעירה שהם אינם גז. לכן, חשוב מאוד לבצע את ההתאמות כדי לא להתאכזב בהמשך.

 

למה חשוב לשים לב כשמתכננים אפייה של בצקים בטאבון?

בהכנת בצק לטאבון חשוב כמובן להתחשב באופי הטאבון. טאבונים קטנים מגיעים ל- 350 עד 400 מעלות לרוב, ויש טאבונים גדולים שיכולים להגיע גם ליותר מכך. כך שחשוב לדאוג לתפיחה נכונה, כמויות נכונות של קמח ומים, וגם עובי נכון כאשר הבצק נכנס לטאבון. הכנת בצק לפיצה בטאבון זה לא דבר של מה בכך, מכיוון שיש הרבה אתגרים בדרך. יש כיום גם אנשים שמעדיפים פיצה ללא גלוטן או גבינות טבעוניות, ולכן יש לבצע את ההתאמות הנכונות על מנת שכולם יוכלו ליהנות לפי דרך החיים שלהם.

 

איך מכינים פיצה בטאבון?

בנושא של פיצה בטאבון מתכון טוב הוא קריטי, אך גם עבודת הידיים היא חשובה. נושא הלישה הוא חשוב מאוד, וגם הזמן בו הבצק תופח. ככל שזמן התפיחה יהיה מדויק יותר, כך הבצק יהיה אוורירי יותר. כאמור, אפשר לחפש מתכון פיצה בטאבון באינטרנט, אך העדיפות היא ללכת לספרים של השפים האיטלקיים הטובים ביותר, שהתנסו בטאבונים ביתיים ויודעים לתת את המענה הטוב ביותר לחובבי האוכל. בסופו של דבר, זהו שילוב בין בצק שטופל בצורה מושלמת, רוטב עגבניות איכותי וגבינות מתאימות וטובות לאפייה של פיצה.

 

איפה מוצאים טאבונים איכותיים בישראל?

בין אם אתם מחפשים אחר מתכון לבצק פיצה לטאבון או מנסים לעשות כל דבר אחר עם התנור הגדול והמופלא הזה, חשוב בראש ובראשונה לקנות טאבון טוב. אצלנו במקור החום תמצאו את הטאבונים הטובים ביותר בשוק, ותוכלו לקבל התקנה אישית בבית מאנשי המקצוע הטובים ביותר בישראל. במקור החום תמצאו גם גרילים, מעשנות ואפילו אקססוריז שישפרו לכם את החוויה. אנו גם מייעצים באופן מקצועי ויודעים לתת את מעטפת השירותים הטובה ביותר ללקוח בתחום של בישול בחוץ. לפרטים נוספים – פנו אלינו טלפונית או במייל!

 

דילוג לתוכן