עסק המזון הפופולארי ביותר בישראל, וכנראה גם בעולם, הוא הפיצריה. יש בישראל אלפי פיצריות שעובדות בשיטות שונות, כאשר לצד הרשתות הגדולות, יש המון עסקים קטנים שרוצים גם הם לקחת נתח מהעוגה הגדולה (או משולש מהפיצה) הזו. ההזמנה הכי פופולרית במשלוחים ובטייק אוויי, היא כמובן פיצה ולכן, הרבה מאוד אנשים רוצים ללכת על ההרפתקה האיטלקית הזו. כאשר מתחילים לברר לגבי פתיחת פיצריה, מגלים כי צריך ציוד לפיצריה ייעודי, ואם קונים את הכל במקום הנכון המתמחה בנושא, הדרך להצלחה כבר סלולה.
מה האלמנט הכי חשוב בכל פיצריה?
האלמנט הכי חשוב בכל פיצריה הוא כמובן התנור המתאים. תנור מקצועי לפיצה הוא למעשה סוג של טאבון, שמתחמם לטמפרטורה גבוהה במיוחד (בין 350 ל- 350 מעלות) והוא די שטוח, על מנת לחמם את הפיצה בצורה שווה מלמעלה ומלמטה. כמובן שהתנורים הללו הם ייחודיים לפיצריות ומגיעים במגוון דגמים, אך הם הבסיס. תנור פיצה מקצועי יכול לעלות לא מעט כסף אם הולכים על דגמים מתקדמים, אך דווקא כאשר הנושא של טעם בא לידי ביטוי בצורה כל כך משמעותית, שווה מאוד להשקיע וללכת על משהו איכותי.
כמה עולה תנור לפיצה?
הרבה אנשים שנכנסים לעסקי המסעדנות בודקים עלויות של אלמנטים שונים, ועבור הפיצריות, שווה כמובן להבין כמה עולה התנור שלמעשה יפעיל את כל העסק. כאשר מדברים על תנור לפיצריה מחיר הוא מאוד משמעותי ולמעשה, מדובר בהוצאה החד פעמית הגדולה ביותר עבור פיצריות. המחירים של התנורים משתנים מאוד, ויש תנורים פשוטים או יד שנייה שיעלו כמה אלפי שקלים בודדים. עם זאת, כאשר רוצים טאבון איכותי, יד ראשונה, עם התקנה, תאלצו להיפרד מסכום גבוה יותר, אך לא מוגזם, כדי שתוכלו לתפעל את העסק. שימו לב שמדובר בהוצאה חד פעמית, שבלעדיה אי אפשר להפעיל פיצריה שמכבדת את עצמה. תנור רגיל הוא לא אלטרנטיבה בשום צורה.
איזה כלים חשוב שיהיו בפיצריות מלבד תנור פיצה מקצועי?
מעבר לתנור לפיצה, יש המון כלים לפיצריות שחייבים להיות בכל בית עסק שמתעסק עם המעדן האיטלקי הזה. ראשית, מדובר על דיספנסרים למפיות ומתקנים להגשת תבלינים, הנחוצים על כל שולחן בבית העסק. זאת לצד שולחנות וכיסאות, וכן כמובן ציוד אפייה כמו כף להכנסת פיצה לתנור וכן סכינים לחיתוך ירקות, מגשים מתכתיים, קופסאות קרטון למשלוחים, פסי קרטון לפיצה, חותכי פיצה, כוסות מדידה, מרדדים ועוד מגוון של אלמנטים קטנים שהופכים את חוויית זלילת הפיצה לנוחה ומושלמת. כאשר קונים ציוד לפיצריה מחירים כמובן הם משמעותיים ולכן כדאי לעשות סקר שוק ולראות איפה אפשר למצוא עסקאות משתלמות מבלי להתפשר על רמת הציוד ועמידותו.
מה עושה טאבון איכותי לפיצה?
כל אחד רוצה לייצר את הפיצה המושלמת, ולכן, לכל מרכיב בה יש משמעות, כולל הציוד. אם תעבדו עם קמח דל, גבינות באיכות נמוכה וירקות עייפים, תקבלו פיצה לא טעימה. וזה נכון במיוחד אם תעבדו עם תנור לא טוב ולא איכותי. לתנור יש משמעות עצומה לטעם של הפיצה, כאשר הוא נותן את האווריריות והפריכות האהובה לבצק, את הצריבה הנכונה לירקות ואת אפקט ההמסה של הגבינה האיכותית. לא בכדי, הפיצריות הגדולות ביותר עובדות עם טאבונים ברמה גבוהה, וכל אחד, גם אם הוא אינו מומחה באוכל, יוכל להבדיל בין פיצה של תנור פשוט לבין פיצה שנאפתה בטאבון איכותי.
איך ציוד טוב לפיצריה יכול לעשות את ההבדל אצלכם בעסק?
אבזור הפיצריה הוא קריטי להצלחה, גם מבחינת הנראות, אך גם מבחינת הפרקטיות של נוחות העבודה וגם בפן הבטיחותי. ככל שהפיצריה תהיה מאובזרת יותר, כך יהיה יותר קל להוציא פיצות טובות ללקוחות היושבים ובמשלוחים, ולעשות זאת בעקביות לאורך זמן. תנור איכותי הוא כמובן המפתח, אך התכנון של המקום בכללותו, כולל המוצרים שבו, צריך להיעשות בצורה חכמה. כדי לבנות פיצריה איכותיות, שווה להתייעץ עם אנשי מקצוע ולקנות ציוד לפיצה רק מהטובים ביותר.
איפה קונים ציוד איכותי לפיצריות?
אצלנו במקור החום תמצאו את הציוד האיכותי ביותר לפיצריות שאפשר להשיג כיום בישראל: החל מטאבונים איכותיים, דרך מוצרים משלימים ועד ייעוץ והתקנה ברמה הגבוהה ביותר. במקור החום תמצאו את אנשי המקצוע המובילים בארץ בתחום גופי החימום לתעשיית המזון, וכל מי שיש לו חלום להפעיל פיצריה, יפיק תועלת רבה מהתייעצות עם צוות החנות בנוגע לבחירת התנור או הטאבון המתאימים ביותר לצרכיו, והמלצות לרכישת הציוד המשלים שיהפוך את הפיצריה שלו לטובה ביותר באזור. למידע נוסף וסיוע בבחירת אביזרים לטאבון וכלים מקצועיים להכנת פיצה – פנו אלינו!