איך משתמשים בגריל גז – טיפים לצלייה כמו מקצוען

גרילי גז הם בחירה פופולרית עבור חובבי חצר אחורית רבים בשל הנוחות וקלות השימוש בהם. אם אתה חדש בשימוש בגריל גז או מחפש לשפר את הכישורים שלך, הגעתם למקום הנכון. במדריך המקיף הזה, ניקח אתכם דרך כל מה שאתם צריכים לדעת על שימוש בגריל גז, מהדלקת הגריל ועד להשגת טמפרטורה גריל גז מושלמות ועד לטיפים נוספים שיהפכו אתכם למקצוענים. אז תפסו את הסינר ותדליקו את הגז – מתחילים.

 

טרנד מנגל גז – עולה באש

גרילי גז הפכו לאביזר חובה בכל מרפסת או חצר אחורית מודרנית. הם מאפשרים בישול מהיר, טעים ובריא של מגוון רחב של מנות, החל מבשרים, דרך ירקות וכלה בדגים. בזכות נוחות השימוש בהם הם הפכו לנפוצים הם לשימוש ביתי והן לשימוש מקצועי במסעדות או במטבחים מוסדיים.

הרכיב המרכזי בגריל גז הוא מערכת שריפה הכוללת מבערים המחממים את רשתות הבישול מלמטה באמצעות להבות המוזנות מגז פרופן או גז טבעי. מתחת לרשתות נמצא מגש איסוף לשומנים ונוזלים הנוזלים במהלך הבישול. הטמפרטורה מוסדרת על ידי שסתומי בקרה הקובעים את כמות הגז המוזרמת למבערים.

שימוש בגריל גז הוא בטיחותי לחלוטים, אך כמו בכל מנגל יש לנקוט באמצעי זהירות בסיסיים כמו: בדיקת אספקת הגז, דליפות ותקינות צנרת הגז. בנוסף, חשוב לנקות את הסורגים לפני השימוש ולהרכיב נכון את חלקי הגריל.

 

שימושים נפוצים

גרילי גז משמשים להכנת מגוון רחב של מאכלים, ביניהם:

  • צליית בשרים: נתחי בשר בקר, עוף או הודו נצלים היטב על הסורגים תוך שמירה על לחות וטעם.
  • צליית דגים ופירות ים: סלמון, דניס, קלמרי ועוד מתאימים מצוין להכנה על גריל הגז.
  • קבבים ושיפודים: בשר טחון או ירקות משופדים על מבחר משפכים ייצרו ארוחה מהירה וטעימה.
  • צליית ירקות: בצלים, חצילים, פלפלים ועוד ירקות קלים מתאימים היטב להכנה ישירות על הסורגים.
  • אפיית לחם ופיצות: ניתן להשתמש בגריל גז גם לאפייה בעזרת תבניות ייעודיות.

 

איך משתמשים במנגל גז – יתרונות

לא בכדי הפכו מנגלי הגז לנפוצים כל כך, השימוש בהם מבטיח מספר יתרונות מהותיים:

  • נוחות וקלות שימוש – הפעלת גריל גז פשוטה ביותר עם שליטה קלה בחום וזמני בישול. לא מחכים לפחמים שיתלקחו או תנור שיתחמם.
  • שליטה בחום ובזמן – ניתן לשלוט במדוייק בעוצמת הלהבה להשגת הטמפרטורה הרצויה ולכוון את זמן הבישול.
  • אוורור ועשן מועט – האוויר זורם חופשי מסביב למזון בגריל ומפחית עשן בהשוואה לאש גלויה או ברביקיו.
  • בריאות – המזון אינו נחשף ישירות ללהבה אלא מבושל באופן בריא באמצעות חום עקיף. פחות שומן נשרף או נוזל.
  • גמישות – אפשר לבשל מגוון רחב של מזונות, החל מבשר ועד ירקות, דגים, פיצות ועוד.

 

גריל גז הוראות שימוש – מדריך שלב אחרי שלב

כעת הגיע הזמן להבין איך עושים על האש בגריל גז. הכנו לכם מדריך שילווה אתכם צעד אחר צעד:

א. הכנות מוקדמות

לפני הדלקת הגריל, יש לבצע מספר בדיקות והכנות כדי להבטיח שימוש בטוח:

– בדוק ויזואלית שאין סדקים או נזק במבנה הגריל. אם יש נזק, אל תשתמש בגריל.

– נקה היטב את הסורגים בעזרת מברשת פלדה קשיחה. הסר שיירי מזון ולכלוך מהפעם הקודמת.

– ודא כי מכל הגז מחובר היטב ומלא די הצורך לסיום הצלייה.

– הצב כהלכה את מגש הטפטוף מתחת לסורגים במרכז הגריל.

ב. הדלקה בטוחה

– פתח בזהירות את ברזי הגז ולחץ על לחצן ההצתה תוך המתנה ליד הגריל.

– אם הלהבה לא נדלקת תוך 5 שניות, סגור מיד את מקור הגז והמתן 5 דקות לפני ניסיון חוזר כדי לאפשר פיזור הגז.

– לאחר ההצתה המוצלחת, אפשר ללהבה להתלקח בעוצמה מלאה במשך כמה דקות לפני הוספת המזון לצורך חימום מוקדם.

– שימון גריל גז במעט שמן פשוט, לצורך ניקוי הרשת

ג. טכניקות בישול מתקדמות

– לצלייה מיטבית, מומלץ לשטוף, לתבל ולהמריא את המזון מראש.

– הקפד להניח את המזון במרכז הסורגים מעל מגש הטפטוף לאיסוף נוזלים.

– כסה את הגריל במכסה במהלך הבישול לשמירה על חום ולמניעת התזת שומן.

– בדוק והפוך את המזון מדי פעם בעזרת מלקחיים להבטחת בישול אחיד.

– כוונן את עוצמת הלהבה בהתאם לסוג המזון ומצב הבישול שלו.

ד. ניקיון ותחזוקה

לאחר הבישול, יש לנקות את הגריל לקראת השימוש הבא:

– משוך את מגש הטפטוף ורוקן את תכולתו. ניתן לשטוף המגש במים פושרים וסבון.

– הסר שיירי מזון דבוקות מהסורגים ונקה היטב.

– בדוק חיבורי גז ודליפות לקראת השימוש הבא.

שימת לב כי ניקיון ותחזוקה שוטפים יבטיחו חוויית שימוש מהנה ובטוחה!

 

טיפים למנגל גז

שניה לפני שאתם רצים להדליק את המנגל, קבלו עוד כמה טיפים לגריל גז שיהפכו אתכם למומחים של ממש. ראשית, שמירה על ניקיון הגריל הכרחית וכוללת ניקוי יסודי של הסורגים ומגש הטפטוף לפני ואחרי השימוש. שנית, בטיחות היא העיקר -אין להשאיר את הגריל ללא השגחה, יש לבדוק אותו תמיד לפני שימוש ולהרחיק ממנו חומרים דליקים. שלישית, כדי לקבל תוצאות בישול אופטימליות יש לאפשר חימום מוקדם, שמירה טמפרטורת מנגל גז נכונה, לעבוד עם מלקחיים ארוכות, לסגור את המכסה ולכוונן את עצמת הלהבה בהתאם לבשר או למזון אותו אתם מכינים. עמידה בהמלצות אלה תבטיח חוויית שימוש נעימה ובטוחה בגריל הגז.

 

מנגל גז קונים רק ב-מקור החום

אם עדיין אין לכם מנגל גז, תוכלו לבחון את קטלוג המנגלים שלנו, לקבל פרטים נוספים, ולהשאיר פרטים לרכישה.
בנוסף, תוכלו ליצור איתנו קשר בצורה טלפונית, ולקבל מענה מקיף לכל שאלה או בעיה שעשויה לצוץ – חייגו: 050-2132909. 

דילוג לתוכן